29 March 2012

~HoNeYsun~

hyeppp. bru lpas berhoneysun ngn clasmte sbnrnya..haha, trip kali ni pangkor.3d2n..
bes sgt..mmg berbaloi. xnk citer byk,layan gmbar aje lah ek.

Day 1: dinner, jalan2 pantai, nyanyi dgn alunan gitar epul.terbaekkkk..sbb smpi pon da mlm.

 kt jeti lumut.smgat muka masing2. :)












ni muka berseri2 ag sume..suci murni.tgk la da next day..hahaha.




ecece..abg epul ngh smgat maen tu.tp xtau lgu pe. byk sgt dia print lagu smpi xtau nk pilih..huhuhu
anywy,enjoy dat nite..
          ni cara nk posing sorg2 k..dia ni mmg lah.gila kamera jugak.pe nk jdi. :p


Day 2 : Snorkeling, kayak, island hoping, mandi laut n bbQ~.


gmbr berdua kt ats 2 muka bru bgn tido. jgn komen pa2.:)

yg pkai tdung grey tu sbnrnya xreti nk adjust benda alah tu.minx tlg asma..besa la.dia tu sume xreti. nk kena ajar.adehhh.



abg bot hensem. tp say no 2 rantai..:)

 tediaaaa...geng2 s.alam mai serbu pantai dah.hampa jgn  dok kacau kami nk menyelam noh..p dok jaoh2. jage2 ada yg merati.hoho











dlm sume2 ni.muka tuan pnya blog ni lah yg pling buruk skli..asiyhhh. tudung kebelakang sgt.besa la dlm ayaq mna da cermin.kan3..hahaha




letih da msing2. sorry gmbr kayak xde...bwk kmera kang jtoh dlm laut jenuh plak nk selam.huu.
anywy wktu kayak ni baru aku tau aku ni 'mabuk laut'. nk muntah,pening bagai..hilang mood nk kayak. tp akhirnya smpi gak.huhu..

BBQ time.. lauk punya la byk nk habaq mai. kena plak time ni aku ngah diet. habes hilang aku pnya mood diet.mood makan yg mari..hahha.

last2 buang je yg xhbes,sayang beribu kali sayang..klu la bole bwk blek s.alam,mkn dlm bas.cara gak tu..hahaha




orang rendah mmg sllo kena dok depan. klu tak.jgnkn muka. jari tgn/kaki pn xnmpak..haha




lakonan semata2..xrajin cmni pon..:p







Day 3 : Jungle-trekking, mandi laut lagi, shopping..


















serik! lg 10 taon bru msuk hutan smula.
pacat la......xtau nk gtau cmna.lagi org geli.lgi la dia suka mai. nk menangis dlm hutan 2. hmpir 10 ekor kot.


xyah pndg jaoh2.smbil nk pijak tanah 2 pon da penuh kt ats tanah 2.dok jln2 ats daun... kena la lompat2 knon nk mngelak.sia2 je sume tu.


lg 1 usaha,pakai minyak utk elak serangga bagai. huh.lgi dia suka ada la..geram btol.



bermandi-manda sblom pulang..:(
nice moment..thnks kwn2 ntk trip kali ni..
trip last sblom brglar graduan UiTM.insyallah..
smga prjuangan kita di last sem ni berakhir dgn jyanya..amin.










terima kasih sudi baca :)

10 March 2012

::Lalai::

pelik betul aku sejak smggu aku dtg sini. sume jadi secra tak terkawal.
byk sgt buat salah. kealpaan dri sndri yg kdg2 aku sndri xsedar pa yg aku buat sbnrnya..
hr ni saja kt kelas sehari aku xsng hati.da je bnda yg mgecewakan.
dh 2.sbb alpa sgt.duet syiling terbang 6 rggt gara2 nk guna dryer konon.last2 duet kena telan.
sabar je lah...
bru kejap td aku da trslh chat ngn sorg kenalan dlm fb
igtkan dia junior aku.rupanya senior...
confident aku speaking ngn dia ckp aku ni senior dia.aduhh..malu betolla
tjuan chat nk tnya jdual perlwnan badminton coz dia ada updte status sal 2.aku plak da blik cni mna tau sal sukan ni.last2 jd len plak..sek bek dia sporting.tp pon malu jugak la...eeeee.apa lah aku ni.

note : tringin nk menulis seperti nafastari.penulisan yg mmberi ketenangan pd stiap org yg mmbcanya..hope one day aku dpt jd penulis sprti arwah. Al-Fatihah ntk beliau.



terima kasih sudi baca :)

03 March 2012

::Lelaki Yg Aku Cinta::


Bermula aku mengenalimu.
Aku bergerak mencari.
Bukan mudah.
Tetapi tidak pernah aku berputus hati..

Kau yang indah bukan kerana wajah.
Kau yang tampan bukan kerana pangkat.
Yang bergemerlapan kerana agama.
Yang bersinar kerana akhlaknya.
Aku cari dikau.
Wahai lelaki yang aku cinta..

Bercita-cita ingin bahagia.
Kerana aku yakin kau akan mengharapkan yang sama.
Perkahwinan yang bukan kerana nafsu semata.
Tetapi untuk menjaga diri kita.
Dan memperjuangkan agama.
Membina keluarga.
Agar lahir daripadanya askar-askar Tuhan kita..

Aku mencintaimu sepenuh jiwa.
Kerana aku yakin, kau tangga aku kepadaNya.
Sebab itu aku tidak pernah lelah mencintaimu.
Kerna dasar cintaku adalah DIA..

Telah aku cari seorang lelaki.
Aku berharap kau adalah dia.
Boleh jadi bukan.
Boleh jadi ya..

Apa pun pilihan aku.
Kau tetap yang paling aku cinta.
Aku hanya manusia biasa.
Mungkin juga kau terlalu tinggi.
Hingga tidak wujud di dunia ini.
Maka aku berharap kita bertemu di syurga nanti..

Wahai lelaki yang aku cinta.
Sungguh diri ini merinduimu.....



terima kasih sudi baca :)