30 November 2011

"MIDNITE STORY"


huh,pnat pkiaq tjok,las2 tercipta midnite story..haha
sbnrnya xder hape pn aku nk tulis,tp aku nk tulis jgak,sbb rindu da smggu lbh xmnjengah blog ni..
skrg jam kt hndphne sony e aku ni mnjukkan pkul 1.26 am,awal lg kn,XD
dsbbkn xbole tido,da puas bergolek2 ats ktil,tp mta ttp xmo pejam,jd aku nekad bgn,bukak lptop,amek snek APOLLO,then menaip ni..hahaha,(sbnrnya kelparan)

dr lpas mgrib td aku dok menghafal BEL yg xhbes2,bosann siut dok hfal ayat yg sama je.bru hafal 2,3 ayat,da sibuk nk BERTWEET plak..kahkah,ha,jgn lupa follow aku kt twitter(@qeinrywaheeda)..skrg da mju,cm artis!hee....
hurmm,pa aku nk merapu ag eh??

oppps,hmpir terlupa,sbnrnya dlm hati terlalu xcited nk tgk OMBAK RINDU,1 hrbulan kuar..xyah tgk movie,dgr OST dia pon da wat hati cair..kahkah,
lg 1,yg wat aku xcited,kakak nk dtg KL mggu dpn bwk Calculator yg trtggl kt umah..hee,dia ajak g shopping baju,da bes thing yg aku sgt ske ble org blnja..haha,n xcited nk jmpa kakak jgak sbnrnya,da bpe bulan xjumpa,ni lh msa nk bermanja2 ngn kakak sndiri..

sbnrnya kn,(da mula scene mnyntuh jiwa),aku xhepi pon dok kl ni,bkn sbb sorg2 ke pe,tp sbb aku bnci ble aku tgk bgunan2 sekeliling yg pasti akn mgimbau kenangan lama,aku benci ble perasaan tu dtg! sbb 2 skrg aku da jrg kuar kl,sem ni bru skli,2 pon awl sem sbb g umah mmber,n apa yg aku psti,sume benda yg aku benci trmasuk orang,ada kt kl ni,jdinya,aku rse lpas aku hbes sem dpn,aku nk blek keje kt kdah or other state lh,yg pasti bukan kl,wlpon kl tu sume org berkejar2 nk cri kemewahan..tp klu dah rezeki aku dpt keje kl KL ni jgk,aku trima seadanya..


xlama dah,nk hbes sem 5,xsbr nk msuk sem 6,benda yg dtggu dr mula2 mlgkah msok U..:D
moga2 dpt aku tmtkan sem 5 ni dgn jayanya..xnk ada trkantoi pa2,jdinya kena stdy lebih lg!

oke,sudah.msa ntk lelapkn mataku..esok nk present Bel,kahkah..tp perut lapar ag,pekena Chipsmore lak ni..hehe,mna xgemuknya,tgh2 mlm mkn ag..pe nk jd ni.haha

nitezzz dear2ku....jgn lupa gosok gg(peringat kt dri sndiri)..assalamualaikum

terima kasih sudi baca :)

21 November 2011

CINTA=LOVE=SARANG


Cinta = sebati dalam jiwa...

Cinta = menghancurkan jiwa raga..

Cinta = mengindahkan semua..

apakah sebenar erti Cinta??


Cinta = titiskan airmata..

Cinta = memutuskan saudara..

Cinta = senyum gelak ketawa..

tiada dinafikan Cinta..


dikala hangatnya Cinta,

dunia itu indah...

kala mimpi hancur lebur,

harapan nyawa terkubur....

mengapa? dimana? apa? 

siapa dapat menduga, 


datangnya dan pergi...


Kurnia Ya Rabb itu indah,

Walaupun kadang mampu melukai,

Pelengkap jasad yang bernyawa,

Tak dapat dinafi hadirnya....




terima kasih sudi baca :)

14 November 2011

BILA LA SUME NI NK BERAKHIR...


assalamualaikum w.b.t...
xder mood sgt2 lah,.npe trlalu byk sgt kerja ni??penat otak ni dok susun jadual...
ntah la,mungkin penangan student 'final year' kot..xda msa nk relak2 da skrg ni,tiap msa pkir esemen,test,quiz,presentation yg xhbes2, final year project ag...hurmmm

cuti smggu cm xcuti,berkurung je dlm bilik,siapkn keje yg patot..wat itu,wat ini smpai CALCULATOR pon trtggl kt umah....ni pon 1 lg msalah,kena pos plak mai cni..cian ayah,maafkn adik da myushkn mak ayah..
da blek cni,bersusun2 'hadiah' yg menanti.....

  • esok(15/11)~ present crptography(slide bru siap jap td,Alhamdulillah)..
  • rabu(16/11) ~ test softwre engneering(pg) + present Bel(individu)-ptg
  • khamis(17/11)~jumpa supervisor psal fyp(proposal 1 pe pon xstat ag)
  • jumaat(18/11)~test artificial intelligence(xstdy lg)
mggu ni lh yg pling menyeksakan,tension teramattt...xtau da nk susun jadual cmne ag,sume penuh..ringnkanlh beban aku ni~~
sabtu,ahad baru je igt nk join program anak angkat kat Sabak Bernam,tp xbole join jgak,busy yg tramat..sedihh + kecewa,T..T
sambung following week......

  • isnin(21/11)~quiz nmerical analysis + kena tnjuk intro ntk fyp project(>10 pges) + antar esemen DFD(keje sblom cuti sem,tp sbb bsy,yg ni pon xsiap lg)
  • selasa(22/11)~prepare slide 2nd presentation Bel
  • rabu(23/11)~quiz cryptography 
  • rabu(30/11)~present Bel lg
  • hjung mggu~g wat research fyp project 
ble la sume ni nk berakhir kn..exam da dekat,tggl 5 mggu lg,nnt berkejaran untuk TEST II ntk sume subjek lg,arghhh...fyp project,kena siapkn proposal b4 exm,study blum ag ntk final..sket pala teramatt da ni..T..T
moga2 diberi kelapangan waktu dan ketenangan jiwa ntk siapkn sume tugasan sbgai pelajar ni..AMIN~

terima kasih sudi baca :)

11 November 2011

~JIKA DIBERI KESEMPATAN~


Setelah sekian lama  aku merasai nikmat hidup di muka bumiMu ini,ketika ini aku trbygkn saat-saat ajal dtg mnjemputku ntk pulang ke SISIMu suatu ktika nnt….Ya Allah,trlalu byk dosaku pdaMu,trlalu byk!! 

Ya Allah,lindungi orang-orang sekelilingku yg sgt aku syg,orang-orang yg selalu ada dikala  susah dan senang,keluarga tercinta…lindungi mereka,berikan mereka kesejahteraan di dunia dan akhirat..

Ya Allah,jika diberi kesempatan utk aku menunaikan segala keinginanku  sebelum jasadku kaku,aku ingin sekali berbuat beberapa perkara yg sntiasa berlegar dlm sanubariku..

Ya Allah,jika diberi kesempatan,ign sekali aku berbakti kpda orang tuaku yg bersusah payah mmbsarknku shgga  sekarang,bertgkus-lumus mncri rezeki ntk kami,ign sekali aku berada di samping mereka sehingga saat-saat trakhr,mereka adlh kekuatanku,Ya Allah,aku sgt menyayangi mereka,xsggupku melihat mereka dlm kesusahan,..

Ya Allah,jika diberi kesempatan,ak ign sekali mnjejakkan kaki ke Tanah SuciMu bersama-sama keluarga trsyg menunaikan segala tugasan kami sbgai hmbaMu..jika bukan rezekiku ntk kesana,izinkn mak serta ayahku ntk sampai ke sana..itulah hajatku serta doaku yg aku sgt berhrp darimu...

Ya Allah,jika diberi kesempatan,ingin sekali aku merasa diri ini bergelar anak solehah kepada kedua org tuaku,seorang tunangan kepada bakal suamiku,isteri kepada suamiku,serta ibu kepada anak-anakku,…aku ingn sekali merasa nikmat berkeluarga sebelum mataku tertutup rapat…

Ya Allah,jika diberi kesempatan, ingin sekali aku bertemu dgn  pemilik cinta hati ini,yg telah ditentukan olehMu…bertemu kami hnya keranaMu dan berpisah kami hnya keranaMu Ya Allah..wlpon aku pernah gagal,aku yakin dengn ketentuanMu,dugaanMu itu telah mnyedarkan aku dr terus terleka serta jauh DARIMU..terima kasih Ya Allah ats petunjukMU ini...

Ya Allah,seandainya ajalku tiba sebelum aku berkesempatan melakukan semua ini,aku redha….namun doaku semoga dipanjangkn umur,semoga aku msih dberi kesempatan beribadat padaMu,bertaubat atas dosa-dosa yg telah aku lakukan,Ya Allah Yg Maha Pengasih lg Penyayang....Amin Ya Rabb

nukilan : ~qeinrywaheeda~

terima kasih sudi baca :)

07 November 2011

~PENULISAN DARI HATI~


penulisan yg trbaek adlh penulisan yg datang dari hati,...seseorang insan  yg tidak dapat meluahkan spenuhnya segala isi hati,hnya melalui penulisan segala pahit,manis,suka dan duka dicoretkan sedikit demi sedikit yang akhrnya mmberi  kepuasan  kpda Sang Penulis....


"MENULISLAH MELALUI HATI DAN MENGGUNAKAN GAYA KITA SENDIRI,MENULIS SEAKAN-AKAN SEDANG BERBICARA,JANGAN TAKUT SALAH,TULIS JE APA YANG DIFIKIRKAN,TUANGKAN ITU SEMUA DENGAN NIAT BAIK NTK BERKONGSI,NESCAYA TULISAN TERSEBUT AKAN INDAH MENGALIR SEPERTI PERIBADI KITA"


penulisan yg baik jga adalah penulisan yg dpt mencerminkn peribadi Sang Penulis itu sendiri..

~qeinrywaheeda~

terima kasih sudi baca :)

01 November 2011

SATU.SATUSATU.DUAKOSONGSATUSATU


hyeee uowls..(*mgada+gediks),trikh hr ni nice kn uowls,wt trikh kwen bes jgak,tp da trlepas,xpe,taon dpn pulok,12/12/12..lg menarik,so,ajk la psgn anda kwen taon dpn...:D

hr ni aku nk lyn gmbar aje,gmbr yg diedit oleh aku sndiri...xda la cntek mna,tp aku bgga dgn hsil kerja aku,ntk kepuasan dri..hehe,ni gmbr las week,ktorg g kuala gandah,ktorg xde la kamera nur *nikonin* or puteri *canonin*,pkai hp je,tp gmbr cntek gak pe..kah3..layan~~

dis 1 kt deerland,kasi gelap cket bckground

fvrite i lah uowls~~,cntek gler!

ni kasi trg cket wrna(colorenhance+efek),nmpk baju aku merah ang2,hee



ni kurg cntek cket sbb gegar..

ni pon fvrite jgak!!(wlpon aku plg rndh)

rse2 bole jd phtgrpher??keh3..brgan je lbih,nur nikonin pon xmmpu nk bli....yela,nk join modelling,rse cm xlayak,kurg sna cni,spelah aku ni kn compare ngn org2 skliling yg lg better,cntek+sempurna...ntah2 nnt org tgk aku jd cover mjlh,trus rnting trun,sume xnk beli,rse mual ttbe..hahaha..so,join yg ni jelah,bole kot,hehe...opss,mggu dpn stat cuti midterm,xsabo i taw uowls nk nek bas..i mmg ske nek bas dr nek krete..hahaha,:D


p/s: maap lh klu rse entry ni *trgediks*,sje nk mncuba bnda bru..hahaha



terima kasih sudi baca :)