25 October 2011

R.I.P MARCO SIMONCELLI & DAN WHELDON


tribute to both of them...
kmi akn merindui 2 nama  bsar dlm sukan permotorn antrbgsa..:(:(
wlpn aku xbpe amek tau sgt sal sukan race ni,tp aku rse simpati sgt...bgtu mnyayat hati,

MARCO SIMONCELLI,
dr video2 yg aku da tgk n also berita2 yg kuar,aku tgk msa dia kna laggar tu,dia msih bernyawa,kaki dia msih brgerak msa dia ngh sliding kt ats trek tu,cuma tgn dia mybe patah,da lembik..ble da hbes sliding,bru kki dia trhenti mcm org dh mati(cmne ye nk jelaskn)..kre ttibe jd lembik,dr sblomnya,korg tgk sndri lah,usha btol2...2 yg aku dpt tgk la,mgkin mata aku ni silap ke pe,xtau la..
n aku dpt rse,btapa sketnya dia time tu,tp mjurlah,xlme pon,trus dia mninggal....tayar moto Yamaha Tech 3,Collin Edward(yg ni aku kenal),btol2 lggr bhgian kepala Marco,pastu,lggr dkat tgn ngn dada dia..sbb 2 helmet dia pecah,n Valentino Rossi pon lggr tgn dia jgak..sedey la....npe msti mnggal dgn bnda yg dia ske,mksud aku,dia mnat sukn ni,n dia mnggal pon dgn sukn ni....simpti sgt2..smpi xleh tido mlm dok pkir...

DAN WHELDON,
ini mnggal seminggu sblm Marco,yg ni lg lah simpati,dh ada anak 2 org,yg kecik tu,bru lahir 2009,..xcident lg dasyat,trbang2 kreta dorg,pastu trbakar...dlm vdeo,aku xdpt cam btol2 kreta dia,sbb asap hitam + byk keta,tp dlm 1 gmbr,ada nmpak serpihan keta Dan,B & W terbg di udra..yg slbihnya trbakar kt tepi pagar..xtau lah dia ada kt dlm keta tu or x..tp mmg mngerikn...tp aku rse msti xsempt kuar,tli pggang je da ssh nk bkak,keta plak remuk,trbkr...isy,xtau lah,kecian.....itu je ayat aku dr semlm smpi ke hr ni,smpi2 dak2 kelas da bosan,xtau nk ckp pe kt aku...

da 2 hr xleh tido,asyik dok byg je cmne dorg rse sakit,saat2 getir tu...haii,trlalu mgmbil tahu isu2 smasa sgt pon susah jgk aku ni,kdg2 emotional trlbih,dok trbyg2 segala...lg aku xpuas ati,lg tu aku akn search smpi aku dpt yg aku nk,punca,mcm mna berlaku,knpa,n bla,bla bla....tp btol la,dlm smggu dua ni,aku asyk dgr brita org mati je,kena bunuh la(Gaddafi,anak dia n tntra dia sorg)..ni dlm sukn plak,sume menyayat hati...

anyway,i'll miss both of u...R.I.P...

MARCOS SIMONCELLI


DAN WHELDON


terima kasih sudi baca :)

No comments: