25 January 2011

AL-FATIHAH

pda sume kwn2 yg bc blog wahida ni,mri sama2 sedekahkan Al-Fatihah ntk cikgu sy,Cikgu Alawiyah..moga rohnya dicucuri rahmat olehNya...(trma ksih)

CIKGU ALAWIYAH,
1 nama yg sgt sinonim dgn subjek bhsa Melayu,dgn gaya dia,mmg aku xleh lupa..
form 4,beliau gru kelas aku.
phm2 la,clas aku ni pnuh dgn lelaki,30 lbh sumenya laki,pompuan 6 org je..
so,bleh bygkn keadaan 2 cmne,bsing je kan

klu cikgu(beliau) msok clas,ktorg cm hepi je,sbb cikgu ni prgai mcm kmi gak,sporting..
tp klu sekali dia mrh,hjung blok bleh dgr,mmg kuat..
tkot gak,tp lpas 2,dia ok blek..
cute sgt cikgu,aku slh sorg yg rapat gak sbb aku pnlong ketua kelas,kena la g amek buku la,mcm2 dia suruh..
so,da biasa..hehe

cikgu suke msk,dia sllo ajak p umah dia,tp smpai skrg,aku xsmpai lg ke umah dia..
mnyesal gak xp dlu,hmmm
cikgu sllo cte kt kmi,sal anak dia la,sal pencuri msok umah la,mcm2,,bdk laki ske la men2 ngn cikgu
xbek tau..

klu time present subjek BM gak,yg novel 2,ala,da lupa plak,
mst riuh sgt,da la yg nk kena tnya sgt,xpon klu lmbt2 da la yg kena saon,tp cara ckgu mrh len dr yg len..
sy ske..huhu
smpi la f.5,ckgu mseh ajar kami BM,wlpn ngn keadaan kelas yg penuh ngn org2 yg ske wat bsing..
trma kseh ckgu ats jsa dan pengorbanan cikgu mendidik kami..
jasamu tetep dikenang selamanya.....

TAKZIAH UTK KELUARGA CIKGU ALAWIYAH



terima kasih sudi baca :)

22 January 2011

Hr yg MembOsankn!!

hr yg membosankan..
aku borg sgt,xda benda pe nk buat,nk stdy,malas..
tp xkn la sepanjg msa nk stdy plak kn,
bgn tido,cri benda nk isi perut la..hmm

td aku g mkn ngn Ct,tgk2 ada even lak kt dc 2
aku pon sje la nk g tgk,cm meriah jer..
then,tgk kt banner,pendaftaran baru for kelab rekreasi..
interesting!!
da lama aku mencri 1 platform ntk aku truskn pe yg aku ske dr dlu..
akhirnya berjya

dlu,aku sgt ske aktiviti mencbar,
mcm daki2 gunung ni..
ye,of coz myb dlu da pendorong,Cikgu Amri,(yg pkai baju merah)
yg sllo wt aktiviti cm2 wlpn ktorg msih sekolah rendah..
nice moment ble dpt jejak kaki kt gng Kinabalu pd umur bru mencecah 11 tahon..
kagum kan??hehe
dpt msok Malaysian Book of Records lg,24 org pelajar SKSM,
pelajar termuda smpai ke Gng Kinabalu..
6 aje gurls..



Dlu byk gak nek gng coz wat preparation b4 g sna 
spnjg 2 la,byk bnda xleh lupa
dr mula kena ggit pacat smpai la ulat bulu msok baju,
geli2,tp ble kenang balik,cute kn,huhu

aku rndu sume 2,pengalaman2 yg xdpt dlupakan..
mgkn lpas aku join dis club.aku dpt p daki gunung ag..hee
wlpn saiz bdn xmcm dlu la..haha
blom cuba blom tau ok..:)



terima kasih sudi baca :)