30 November 2011

"MIDNITE STORY"


huh,pnat pkiaq tjok,las2 tercipta midnite story..haha
sbnrnya xder hape pn aku nk tulis,tp aku nk tulis jgak,sbb rindu da smggu lbh xmnjengah blog ni..
skrg jam kt hndphne sony e aku ni mnjukkan pkul 1.26 am,awal lg kn,XD
dsbbkn xbole tido,da puas bergolek2 ats ktil,tp mta ttp xmo pejam,jd aku nekad bgn,bukak lptop,amek snek APOLLO,then menaip ni..hahaha,(sbnrnya kelparan)

dr lpas mgrib td aku dok menghafal BEL yg xhbes2,bosann siut dok hfal ayat yg sama je.bru hafal 2,3 ayat,da sibuk nk BERTWEET plak..kahkah,ha,jgn lupa follow aku kt twitter(@qeinrywaheeda)..skrg da mju,cm artis!hee....
hurmm,pa aku nk merapu ag eh??

oppps,hmpir terlupa,sbnrnya dlm hati terlalu xcited nk tgk OMBAK RINDU,1 hrbulan kuar..xyah tgk movie,dgr OST dia pon da wat hati cair..kahkah,
lg 1,yg wat aku xcited,kakak nk dtg KL mggu dpn bwk Calculator yg trtggl kt umah..hee,dia ajak g shopping baju,da bes thing yg aku sgt ske ble org blnja..haha,n xcited nk jmpa kakak jgak sbnrnya,da bpe bulan xjumpa,ni lh msa nk bermanja2 ngn kakak sndiri..

sbnrnya kn,(da mula scene mnyntuh jiwa),aku xhepi pon dok kl ni,bkn sbb sorg2 ke pe,tp sbb aku bnci ble aku tgk bgunan2 sekeliling yg pasti akn mgimbau kenangan lama,aku benci ble perasaan tu dtg! sbb 2 skrg aku da jrg kuar kl,sem ni bru skli,2 pon awl sem sbb g umah mmber,n apa yg aku psti,sume benda yg aku benci trmasuk orang,ada kt kl ni,jdinya,aku rse lpas aku hbes sem dpn,aku nk blek keje kt kdah or other state lh,yg pasti bukan kl,wlpon kl tu sume org berkejar2 nk cri kemewahan..tp klu dah rezeki aku dpt keje kl KL ni jgk,aku trima seadanya..


xlama dah,nk hbes sem 5,xsbr nk msuk sem 6,benda yg dtggu dr mula2 mlgkah msok U..:D
moga2 dpt aku tmtkan sem 5 ni dgn jayanya..xnk ada trkantoi pa2,jdinya kena stdy lebih lg!

oke,sudah.msa ntk lelapkn mataku..esok nk present Bel,kahkah..tp perut lapar ag,pekena Chipsmore lak ni..hehe,mna xgemuknya,tgh2 mlm mkn ag..pe nk jd ni.haha

nitezzz dear2ku....jgn lupa gosok gg(peringat kt dri sndiri)..assalamualaikum

terima kasih sudi baca :)

21 November 2011

CINTA=LOVE=SARANG


Cinta = sebati dalam jiwa...

Cinta = menghancurkan jiwa raga..

Cinta = mengindahkan semua..

apakah sebenar erti Cinta??


Cinta = titiskan airmata..

Cinta = memutuskan saudara..

Cinta = senyum gelak ketawa..

tiada dinafikan Cinta..


dikala hangatnya Cinta,

dunia itu indah...

kala mimpi hancur lebur,

harapan nyawa terkubur....

mengapa? dimana? apa? 

siapa dapat menduga, 


datangnya dan pergi...


Kurnia Ya Rabb itu indah,

Walaupun kadang mampu melukai,

Pelengkap jasad yang bernyawa,

Tak dapat dinafi hadirnya....




terima kasih sudi baca :)

14 November 2011

BILA LA SUME NI NK BERAKHIR...


assalamualaikum w.b.t...
xder mood sgt2 lah,.npe trlalu byk sgt kerja ni??penat otak ni dok susun jadual...
ntah la,mungkin penangan student 'final year' kot..xda msa nk relak2 da skrg ni,tiap msa pkir esemen,test,quiz,presentation yg xhbes2, final year project ag...hurmmm

cuti smggu cm xcuti,berkurung je dlm bilik,siapkn keje yg patot..wat itu,wat ini smpai CALCULATOR pon trtggl kt umah....ni pon 1 lg msalah,kena pos plak mai cni..cian ayah,maafkn adik da myushkn mak ayah..
da blek cni,bersusun2 'hadiah' yg menanti.....

  • esok(15/11)~ present crptography(slide bru siap jap td,Alhamdulillah)..
  • rabu(16/11) ~ test softwre engneering(pg) + present Bel(individu)-ptg
  • khamis(17/11)~jumpa supervisor psal fyp(proposal 1 pe pon xstat ag)
  • jumaat(18/11)~test artificial intelligence(xstdy lg)
mggu ni lh yg pling menyeksakan,tension teramattt...xtau da nk susun jadual cmne ag,sume penuh..ringnkanlh beban aku ni~~
sabtu,ahad baru je igt nk join program anak angkat kat Sabak Bernam,tp xbole join jgak,busy yg tramat..sedihh + kecewa,T..T
sambung following week......

  • isnin(21/11)~quiz nmerical analysis + kena tnjuk intro ntk fyp project(>10 pges) + antar esemen DFD(keje sblom cuti sem,tp sbb bsy,yg ni pon xsiap lg)
  • selasa(22/11)~prepare slide 2nd presentation Bel
  • rabu(23/11)~quiz cryptography 
  • rabu(30/11)~present Bel lg
  • hjung mggu~g wat research fyp project 
ble la sume ni nk berakhir kn..exam da dekat,tggl 5 mggu lg,nnt berkejaran untuk TEST II ntk sume subjek lg,arghhh...fyp project,kena siapkn proposal b4 exm,study blum ag ntk final..sket pala teramatt da ni..T..T
moga2 diberi kelapangan waktu dan ketenangan jiwa ntk siapkn sume tugasan sbgai pelajar ni..AMIN~

terima kasih sudi baca :)

11 November 2011

~JIKA DIBERI KESEMPATAN~


Setelah sekian lama  aku merasai nikmat hidup di muka bumiMu ini,ketika ini aku trbygkn saat-saat ajal dtg mnjemputku ntk pulang ke SISIMu suatu ktika nnt….Ya Allah,trlalu byk dosaku pdaMu,trlalu byk!! 

Ya Allah,lindungi orang-orang sekelilingku yg sgt aku syg,orang-orang yg selalu ada dikala  susah dan senang,keluarga tercinta…lindungi mereka,berikan mereka kesejahteraan di dunia dan akhirat..

Ya Allah,jika diberi kesempatan utk aku menunaikan segala keinginanku  sebelum jasadku kaku,aku ingin sekali berbuat beberapa perkara yg sntiasa berlegar dlm sanubariku..

Ya Allah,jika diberi kesempatan,ign sekali aku berbakti kpda orang tuaku yg bersusah payah mmbsarknku shgga  sekarang,bertgkus-lumus mncri rezeki ntk kami,ign sekali aku berada di samping mereka sehingga saat-saat trakhr,mereka adlh kekuatanku,Ya Allah,aku sgt menyayangi mereka,xsggupku melihat mereka dlm kesusahan,..

Ya Allah,jika diberi kesempatan,ak ign sekali mnjejakkan kaki ke Tanah SuciMu bersama-sama keluarga trsyg menunaikan segala tugasan kami sbgai hmbaMu..jika bukan rezekiku ntk kesana,izinkn mak serta ayahku ntk sampai ke sana..itulah hajatku serta doaku yg aku sgt berhrp darimu...

Ya Allah,jika diberi kesempatan,ingin sekali aku merasa diri ini bergelar anak solehah kepada kedua org tuaku,seorang tunangan kepada bakal suamiku,isteri kepada suamiku,serta ibu kepada anak-anakku,…aku ingn sekali merasa nikmat berkeluarga sebelum mataku tertutup rapat…

Ya Allah,jika diberi kesempatan, ingin sekali aku bertemu dgn  pemilik cinta hati ini,yg telah ditentukan olehMu…bertemu kami hnya keranaMu dan berpisah kami hnya keranaMu Ya Allah..wlpon aku pernah gagal,aku yakin dengn ketentuanMu,dugaanMu itu telah mnyedarkan aku dr terus terleka serta jauh DARIMU..terima kasih Ya Allah ats petunjukMU ini...

Ya Allah,seandainya ajalku tiba sebelum aku berkesempatan melakukan semua ini,aku redha….namun doaku semoga dipanjangkn umur,semoga aku msih dberi kesempatan beribadat padaMu,bertaubat atas dosa-dosa yg telah aku lakukan,Ya Allah Yg Maha Pengasih lg Penyayang....Amin Ya Rabb

nukilan : ~qeinrywaheeda~

terima kasih sudi baca :)

07 November 2011

~PENULISAN DARI HATI~


penulisan yg trbaek adlh penulisan yg datang dari hati,...seseorang insan  yg tidak dapat meluahkan spenuhnya segala isi hati,hnya melalui penulisan segala pahit,manis,suka dan duka dicoretkan sedikit demi sedikit yang akhrnya mmberi  kepuasan  kpda Sang Penulis....


"MENULISLAH MELALUI HATI DAN MENGGUNAKAN GAYA KITA SENDIRI,MENULIS SEAKAN-AKAN SEDANG BERBICARA,JANGAN TAKUT SALAH,TULIS JE APA YANG DIFIKIRKAN,TUANGKAN ITU SEMUA DENGAN NIAT BAIK NTK BERKONGSI,NESCAYA TULISAN TERSEBUT AKAN INDAH MENGALIR SEPERTI PERIBADI KITA"


penulisan yg baik jga adalah penulisan yg dpt mencerminkn peribadi Sang Penulis itu sendiri..

~qeinrywaheeda~

terima kasih sudi baca :)

01 November 2011

SATU.SATUSATU.DUAKOSONGSATUSATU


hyeee uowls..(*mgada+gediks),trikh hr ni nice kn uowls,wt trikh kwen bes jgak,tp da trlepas,xpe,taon dpn pulok,12/12/12..lg menarik,so,ajk la psgn anda kwen taon dpn...:D

hr ni aku nk lyn gmbar aje,gmbr yg diedit oleh aku sndiri...xda la cntek mna,tp aku bgga dgn hsil kerja aku,ntk kepuasan dri..hehe,ni gmbr las week,ktorg g kuala gandah,ktorg xde la kamera nur *nikonin* or puteri *canonin*,pkai hp je,tp gmbr cntek gak pe..kah3..layan~~

dis 1 kt deerland,kasi gelap cket bckground

fvrite i lah uowls~~,cntek gler!

ni kasi trg cket wrna(colorenhance+efek),nmpk baju aku merah ang2,hee



ni kurg cntek cket sbb gegar..

ni pon fvrite jgak!!(wlpon aku plg rndh)

rse2 bole jd phtgrpher??keh3..brgan je lbih,nur nikonin pon xmmpu nk bli....yela,nk join modelling,rse cm xlayak,kurg sna cni,spelah aku ni kn compare ngn org2 skliling yg lg better,cntek+sempurna...ntah2 nnt org tgk aku jd cover mjlh,trus rnting trun,sume xnk beli,rse mual ttbe..hahaha..so,join yg ni jelah,bole kot,hehe...opss,mggu dpn stat cuti midterm,xsabo i taw uowls nk nek bas..i mmg ske nek bas dr nek krete..hahaha,:D


p/s: maap lh klu rse entry ni *trgediks*,sje nk mncuba bnda bru..hahaha



terima kasih sudi baca :)

25 October 2011

R.I.P MARCO SIMONCELLI & DAN WHELDON


tribute to both of them...
kmi akn merindui 2 nama  bsar dlm sukan permotorn antrbgsa..:(:(
wlpn aku xbpe amek tau sgt sal sukan race ni,tp aku rse simpati sgt...bgtu mnyayat hati,

MARCO SIMONCELLI,
dr video2 yg aku da tgk n also berita2 yg kuar,aku tgk msa dia kna laggar tu,dia msih bernyawa,kaki dia msih brgerak msa dia ngh sliding kt ats trek tu,cuma tgn dia mybe patah,da lembik..ble da hbes sliding,bru kki dia trhenti mcm org dh mati(cmne ye nk jelaskn)..kre ttibe jd lembik,dr sblomnya,korg tgk sndri lah,usha btol2...2 yg aku dpt tgk la,mgkin mata aku ni silap ke pe,xtau la..
n aku dpt rse,btapa sketnya dia time tu,tp mjurlah,xlme pon,trus dia mninggal....tayar moto Yamaha Tech 3,Collin Edward(yg ni aku kenal),btol2 lggr bhgian kepala Marco,pastu,lggr dkat tgn ngn dada dia..sbb 2 helmet dia pecah,n Valentino Rossi pon lggr tgn dia jgak..sedey la....npe msti mnggal dgn bnda yg dia ske,mksud aku,dia mnat sukn ni,n dia mnggal pon dgn sukn ni....simpti sgt2..smpi xleh tido mlm dok pkir...

DAN WHELDON,
ini mnggal seminggu sblm Marco,yg ni lg lah simpati,dh ada anak 2 org,yg kecik tu,bru lahir 2009,..xcident lg dasyat,trbang2 kreta dorg,pastu trbakar...dlm vdeo,aku xdpt cam btol2 kreta dia,sbb asap hitam + byk keta,tp dlm 1 gmbr,ada nmpak serpihan keta Dan,B & W terbg di udra..yg slbihnya trbakar kt tepi pagar..xtau lah dia ada kt dlm keta tu or x..tp mmg mngerikn...tp aku rse msti xsempt kuar,tli pggang je da ssh nk bkak,keta plak remuk,trbkr...isy,xtau lah,kecian.....itu je ayat aku dr semlm smpi ke hr ni,smpi2 dak2 kelas da bosan,xtau nk ckp pe kt aku...

da 2 hr xleh tido,asyik dok byg je cmne dorg rse sakit,saat2 getir tu...haii,trlalu mgmbil tahu isu2 smasa sgt pon susah jgk aku ni,kdg2 emotional trlbih,dok trbyg2 segala...lg aku xpuas ati,lg tu aku akn search smpi aku dpt yg aku nk,punca,mcm mna berlaku,knpa,n bla,bla bla....tp btol la,dlm smggu dua ni,aku asyk dgr brita org mati je,kena bunuh la(Gaddafi,anak dia n tntra dia sorg)..ni dlm sukn plak,sume menyayat hati...

anyway,i'll miss both of u...R.I.P...

MARCOS SIMONCELLI


DAN WHELDON


terima kasih sudi baca :)

22 October 2011

~AKU HANYA WANITA BIASA~

"Kpdamu yg akn mnjdi PENDAMPINGKU kelak,trma ksih krna tlh memilihku di antra ribuan bidadari d luar sana yg siap ntk kmu pilih...sedangkn kmu bgitu tahu,AKU HANYA WANITA BIASA,yg sgt jaoh dr kesempurnaan..dsbbkn itu,aku ign kmu tahu,aku bukan wanita yg sempurna,aku sgt byk kekurangan..
MAKA KETAHUILAH...........

Kpdamu yg akn MEMILIHKU kelak,

aku xsebijak SITI KHADIJAH,aku akn sentiasa 'berbuat salah dan begitu menyedihkan'..maka ku pohon darimu,bijaklah mghadapiku,jgn marah padaku,nasihati aku dgn pnuh hikmah,krna bg diriku kaulah pemimpinku,tak akn berani ku mmbangkang pdamu...
Duhai kau yg telh memilihku kelak,..
Igtlah, xselamanya aku akn CANTIK di matamu,ada kalanya aku akn nmpak begitu kusam dan hodoh,mgkin krna aku trlalu sibuk di dapur,myiapkan mkan n minum ntk kamu dan anak-anak kita nanti..INSYAALLAH..
atau mgkin krna sehrian aku mguruskn ISTANA KECIL kita,agr kamu dan anak dpt hidup dgn nyaman n damai...Maka mgkin aku berkesempatan berdandan utk mnyambut kepulangnmu dr kerja..

mgkin kau akn melihatku trsengguk-sengguk saat mndgar keluhan dan ceritamu,bkn krna aku xsuka mnjdi tempatmu menumpahkan sgla rasamu,tp krna semalam saat kau tdur dgn nyenyak,aku xsdetikpun trtidur krna mnjga anak kecil kita yg sedang sakit,dan aku tahu kau letih mncari rezeki ntk kami,Maka xingin ku mngusik sedikit pn lelapmu...Jadi,jika esok pg,kau mndapatiku bgitu letih dan ada lingkaran htam di mataku,maka tetaplah SENYUM padaku,krna kau adlah KEKUATANKU...

Pdamu yg mnjadi NAKHODA dlm hidupku kelak,

aku xsesabar FATIMAH,adakalanya kau akn menemukanku begtu marah,menangis,bkn krna aku mmbangkang padamu,tp AKU HANYA WANITA BIASA,aku jga mmerlukan tmpat utk menumpahkn beban dhatiku,tmpt ntk melepaskn penatku,dan mgkin saat itu,aku xmenemuimu,atau kau bgtu sibuk dgn pkerjaanmu,maka bersabarlah......yg kuperlukan hnyalah belaian dan pelukanmu,..krna bagiku kau adalh titisan embun yg mampu memadamkn sgla resahku...

ataupn adakalanya tgnku akn mencubit dan memukul dgn kasih syg anak kecil kita krna lelah dan penatku d tmbh rengekannya yg xhbis-hbisnya..SUNGGUH bkn ku ign menyakitinya,tp kekadang aku khabisan cara ntk menenangkn hatinya..Maka jgn memarahiku krna tlh myakiti buah hti kita,tp ckup kau usap kepalaku,dan bisikkn kata syg dtelingaku,krna dgn itu ku tahu kau sllo mghrgai smua yg ku lakukan ntk kalian,dan kau akn menemukanku mngis mnyesali prbuatanku pd anak kita,dan aku akn mrsakan ribuan kali rsa sakit dr cubitan yg kuberikan padanya,dan aku brjnji xkan ulanginya lg......

Pdamu yg mnjadi IMAM dlm hidupku kelak,

aku xsecerdas AISYAH,maka jgn pernah bosan mengajariku,mmbimbingku ke-ARAHNYA,walau kdg aku bgitu bebal dan bodoh,tp jgn prnah letih mengajarku... Jgn segan mmbangunkanku di sepertiga malam utk bersamamu bermunajat pd Yg MAHA KASIH...jgn letih mngingatkanku utk terus bersamamu mendulang pahala dlm amalan2 sunnah..bimbing tgnku ke JANNAHNYA,agar kmu dan aku tetap bersatu di dlmnya...

Pdmu yg mnjdi KEKASIH HATI DAN TEMAN DLM HIDUPKU kelak,

seiring berjalannya waktu,kmu akn menemukn RAMBUTKU yg dlunya hitam dan indah,akn menipis dan memutih,KULITKU yg lembut dan licin akn mulai luntur,TANGANKU yg halus akn mnjadi kasar...dan kau xkn menemukanku sbgai WANITA CANTIK yg kau khitbah(meminang) puluhan taon yg lalu..bkn WANITA MUDA yg slalu mnyenangkn hatimu...maka jgn pernah berpaling dariku,krna 1 yg xpernah berubah,bahkn semakin bertmbh sejak dlu,iaitu rasa cintaku padamu...

ketahuilah...tiap hari,tiap jam,tiap minit n tiap saat,telah ku lewati dgn sllo jtuh cinta padamu,maka cintailah aku,DENGAN APA ADANYA AKU....jgn berharap aku MENJADI WANITA SEMPURNA..
MAAFKANKU KRNA AKU BUKAN PUTERI....."AKU HANYA WANITA BIASA".....

~~qeinrywaheeda~~

terima kasih sudi baca :)

05 October 2011

.......hatiku milikmu for forever........



pernahkah engkau hargai
cintaku yang sejati
pernahkah engkau mengertikan diriku ini

betapa hebatnya cintamu
memberiku sejuta pilu
betapa agungnya asmaramu
membuatku terpaku

disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
ku cinta padamu

nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa pantas degupan jantungku 
mungkinkah hatiku milikmu jua
sayang padamu

kanku abadikan dikau
sewaktu kenangan yang manis
yang tak mungkin aku lupa
untuk selamanya

kanku coretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
agar jadi yang terindah 
dalam hidupku ini






terima kasih sudi baca :)

18 September 2011

JanJiku pd HaTiKu

assalamualaikum...
hurm,mlm ni,at dis time,aku nk buat 1 perjnjian dgn ati aku ni..

mulai hr ini,saat ini,n ketika ini,aku xkan sebut lg nama DIA,tulis psl DIA n sedih ntk DIA!
aku yakin aku bole survive sendiri...aku dh d keyakinan yg aku cri slma ni
watever yg jd lpas ni,aku ignore..biar la nk jd ape pn kt DIA,nk amek brg aku trus ke,lantak DIA la...dia selesaikan sndiri la dgn ALLAH nnt...

aku rse bahagia lak hdup cmni,bebas...even DIA xsyg aku,tp rmai ag yg syg aku...yg bole bhgiakn aku,KAU ada pe????hrp muka kau je,igt bole bwk smpi ke mati?lama2 pe yg da ni,akn brubah jga sua2 hr nnt.
xguna cintakan seseorg sbb pras rupa,lama2 mkn diri...sume 2 xkekal..

yes,aku da buat perjanjian ni,klu aku sebut lg psl DIA,mksdnya aku da berdosa dgn diri aku sndiri! xjujur..
aku kna pstikan ati aku da trtutup sepenuhnya ntk DIA ag,
no more tears,
concentrate stdy!!





terima kasih sudi baca :)

14 September 2011

PenGuat JiWa

"Perempuan yang suci adalah perempuan yang dijaga oleh ALLAH,tidak sedikit pun Allah membenarkan mana-mana lelaki menyentuh dirinya walaupun hatinya...Tetapi andai kita bergelumang dengan cinta lelaki,di mana ALLAH untuk menjaga kita??
ALLAH seperti melepaskan kita kepada seorang manusia yang lebih banyak mengecewakan kita. Jika ALLAH datangkan kesedaran dalam diri supaya meninggalkan cinta seorang lelaki,bermakna ALLAH mahu ambil kita kembali untuk dijagaNYA..
Mengapa masih ragu-ragu?
Kekuatan usah ditunggu tapi harus dicari. Hargailah di atas kesempatan yang ALLAH berikan...
"Sebesar-besar dosa adalah dosa yang dilakukan ketika rasa berdosa melakukannya-Imam Ghazali-"‎






terima kasih sudi baca :)

13 September 2011

Kuatkan,Tenangkan,dan Tabahkan Hatiku Ya ALLaH

Ya Allah Ya Tuhanku
Kau pemilik hati ini..
Kau pemilik jasad ini..
Kau pemilik seluruh alam ini..


Ya Allah Yg Maha Pengampun
Ampuni dosaku..
Aku terlalu leka dengan dunia ini..
Terlalu byk dosaku PADAMU..
Dalam sedar mahupun tak..
Sesungguhnya aku hambaMu yg lemah..


Ya Allah
mungkin inilah ujian dariMU ntkku..
terlalu berat ntk aku menempuhnya..
aku xmeminta ujian sekuat ini..
kerana aku tau kemampuan diriku..


Namun,
KAU lebih mengetahui kemampuan diriku..
dengan ujian,hambaMU ini menjadi kuat..
Setiap ujian ini,KAU kirimkan penawarnya..
Setiap kesedihan ini,KAU kirimkan kebahagian..
KAU YANG MAHA PENGASIH..


Aku menangis dan terus menangis..
Mengenangkan beban yg terpksa aku lalui ini..
Tak siapa pon yg tau lara hatiku ini..
Hanya DIRIMU tempatku mengadu.. 
Biarpun berjuta orang di sisi..
Namun,aku tak bisa meluahkan apa yg terpendam di hati ini..
kerana aku insan yang kerdil..
Hari ini aku menangis lg YA ALLAH
menangisi nsib diriku yg lemah..
seolah2 xsudah ujianMU datang YA ALLAH..


Engkau tenangkanlah hatiku YA ALLAH...
hatiku yang sering runsing memikirkan perihal diri sendiri..
yang tidak sudah2 di uji..
Kasihanilah hambaMU ini..
Kuatkan insan bernama WAHIDA ini..


Kadang2 aku cuba 'berlagak' mcm biasa..
kerana diriku tak mampu meluah pada insan bergelar sahabat..
kerana mereka hanya boleh
MENDENGAR..MELIHAT..BERSIMPATI
namun tidak merasainya..
DIRIKU MERASAI..
DIRIKU MENGALAMI...
DAN AKU ADALAH AKU..


YA ALLAH
andai ini ujianMu yang paling hebat..
berikan aku kekuatan ntk hadapinya dengan tenang..
aku tak ingin mengeluh..
tp ingin meluah rasa hati..
bukan untuk memohon simpati manusia..
tapi memohon simpati,pertolongan dan keampunan DARIMU..
berikan petunjukMU YA ALLAH..


YA ALLAH
Berikan peluang untkku bertaubat..
sebelum diri ini bertemuMU..
Amin Ya Rabbal Aalamin...


terima kasih sudi baca :)

11 September 2011

SeLaMat KemBaLi

assalamualaikum...
alhamdulillah,smpai jugak ke bumi shah alam ni,wlpon semalam hujan lebat
tp driver PANCARAN MATAHARI memg da bes..hee,thnks pak cik 
da dekat 5 bulan aku xupdate blog kesyangan ni,bkn pe,mls nk menulis
xda mood sgt2...mcm2 kejadian menimpa aku,aku rsa berat sgt..hmm

FINAL EXAM(PAPER KE-3)
aku break ngn bf aku,sedih yg teramat,mmg dugaan terbesar untk aku 4 dis sem,dia lgsg xda hati perut,biar aku sorg2,terkapai2,nseb baek ada kwn2 yg bg semangat,klu x,exm aku mst hancur...tiap2 hr air mata je jd teman,
mls da nk ugkit psl apa,yg pentingnya,"DIA MMG DA BOSAN NGN AKU,N DH DA ORG BARU,THT'S Y DIA CRI PASAL JE, SMPAI LA KAMI PUTUS".kn sng klu kau ckp je awal2,kau dh da org laen,n tringin nk couple ngn org baru,kn senang?? xpyh nk wat aku terluka mcm ni..

smpai la blek cuti,hati msih xtenang,ye la,spe XSYG KAN,DH HAMPIR 3 TAON BERSAMA,XSGKA DIA NK TINGGAL MCM NI,DIA JANJI MCM2 DH TP SUME TIPU,MGKN DIA XDA PERASAAN APA2 PON WAT AKU CMNI,DIA TGH HEPI JE SKRG NGN ORG BARU,TP AKU??

biar je la,aku pasti ALLAH MAHA ADIL n ALLAH MAHA PENYAYANG,DIA da bukakkan mata aku ntk lihat diri kau yg sebenar,wlpn aku terkilan,tp aku terima ketentuan ni,.
aku blek umah,keje,semata-mata nk hilangkan stress,tup2 "DUGAAN LEBIH BESAR MENDATANG,DIA DA BERPUNYA",luluh hati aku,xtau nk kata cmne,depan mak aku nges,aku cerita semua yg dh berlaku,mak je penguat semangat aku time 2..

PESANAN MAK: TIAP2 HARI MAK DOA ANAK MAK DPT JODOH YG TERBAEK,BERIMAN,N SEKRG DIA DA TUNJUK,MKNANYA BUKAN DIA JODOH KAMU...LUPAKAN DIA,N TUMPU STUDY,BG DAPAT KEJA ELOK2..MSTI ADA JODOH NTK KTE 1  HR NNT..JGN 'TERIAK' NTK DIA,XDA GUNA,DIA TGH SERONOK KT SANA,KTE YG SEDIH..

aku benti keja kt kedai butik,n cri keja baru kt TASKA,seronok jaga bby,comel2 sume..tiap2 hr mndikn dorg,bg susu,tdurkan,aku rsa tenang tgk baby2 ni..sekurg2nya tekanan aku da mula hilang cket demi cket..
ni ANAK kesayangan aku..."MARYAM IZZATI",mnja btol dgn aku..sehari xtgk,xkeruan aku jdnya..




AKHIRNYA,luka da kembali pulih wlpon xsepenuhnya..

JUMAAT(9/9/11)
kucing kesayangan"JIMMY" mati,sedih sgt2,sedih tgk dia sket,xlalu mkn,bdn da kurus,g hospital pon,ttp xsembuh..last2,mati hr JUMAAT,dpn kami 1 fmly,
aku ngn adek nges xyah ckp,sunyi rse xda dia,sllo dia la dok ikut p sana cni,..:(

KESIMPULAN: npe sume yg aku syg tingglkan aku??? npe nk biar aku sunyi lg??renung2kan dan selamat beramal~~~..

terima kasih sudi baca :)

11 April 2011

teRuJaaaaaa.........

hoho,aku nk tnya korg,pe korg nk dlm idup ni?pe lg yg blom dpt?
heee..

aku da jumpa pe aku nk,jeng jeng jeng,haha
aku nk blaja maen piano,insyaallah..klu dbri kesempatan wktu ye,haa
aku admire someone ni,mmg meletop klu dia maen,terujaaaaa wei...
tp dia dok oversea nun di sna,kt singapore..hihi,jaoh gak 2 kan
aku hrp aku dpt jmpa dia 1 hr nnt,nk blaja sndiri dr dia,bru besh..kn2

mula2,aku sje2 on9 nk cri lgu raya untk arab ni,cri pnya cri,jmpa yg piano version..

tp bkn lgu yg aku nk 2,xpe la,nk dgr dlu..
dgr pnya dgr,alamak!
hati dah trpaut ngn muzik piano dia maen...aku search lg,search lg sal dia,sume video dia aku download..ahah

aku da jd peminat dia da skrg wlpn dia bkn artis,tp dia pndai aww..
nama dia ETELA,siap dpt biasiswa lg sbb dia pndai men sume alt muzik..
sorg wanita bertudung,yg sush kte nk jmpa..
bg dia,"dia nk memartabatkan muzik melayu supya x ketinggalan zman"..haa
mgkn lepas ni,aku plak yg bertdung n men piano..(AMin)..hehe

korg lyn sendri video2 ni,klu korg stuju ngn pndpt aku,n nk jd fan dia gak..sila komen..hehe


amacam? ada trsentap x?
klu xrse pa2 2,mst korg bkn sama jiwa cm kami2 ni..hoho
pe?nk lg?sat naa,ceq nk upload....



terima kasih sudi baca :)

23 March 2011

~NasiB Si Anak KuciNG~




1st,bkn nk cte sal kontroversi kt internt 2,tp ni luahan ati kecilku ble aku tgk anak2 kucing yg comel..kiki
aku ni xda la ske sgt2  kt kucing tp pon xda la xske sgt2 kt kcing(ayt org gla)...kre tgh2 la.hihi...tp kt umah da kucing gak,nma JIMMY(JIMMY NEUTRON)adik aku pnye keje...dia syg sgt kt kcing,xleh nk wat pe da,hehe


kt kolej mawar,byk sgt kucing + anak2 kucing..makin berkembang lak keturunan dia..
yg trbaru,mak kcing bru melahirkan 4 ekor anak kucing,n dia bwk ank2 dia dok blkg pintu kt ngn tangga nk nek bilik..
adoii,tgk cm kecian,tp stkat tgk je la,nk pgang xbrni..kcik lg kn
tp aku terharu btol la ngn dak2 mwr ni,bek gler...sume berhati mulia,thniah r korg..haha


tiap kali aku nk nek bilik,mst aku nmpak da je bdk benti n bg ank2 kcing mkn,
tp yg lg bes,dorg da jln nek tgga da,sggup trun blek semata-mata nk bg kucing mkn..mgkn tringt da mknan kt dlm beg kot..2 yg1st,
yg 2nd,da sorg ni,dia ngh mkn cloud9(ala yg coklat salut ngn kcg 2)..
otw la nk nek tgga,da terlepas da ni,tup2 patah blek..
korg tau dia watpe?dia gigit cket coklat 2,n dia bg kt kcing 2...adoi,nk nges rse..bek sgt
wlpn xtntu lg anak2 kcing 2 mkn,tp at least dia igt,dia sggp kongsi mknan wlpn coklat kcik 2..


aku ni,tgk je,npe aku xda perasaan nk bg mkn kt kcing 2 eh?? isy,tlg la wahida..
tiap2 hr mst aku tgk anak2 kcing 2,ngh tido,ngh men2,mcm2 ragam ye korg,tau la dpt mkn free..
bru je niat nk bg mkn,tgk2 da xda anak2 kcing 2..g mana ntah,mgkn mk cik2 cleaner da ubah tmpat kot..
xsempat la nk share mknan ye..hehe





terima kasih sudi baca :)

21 February 2011

^^,IMPIAN RAJA SEHARI,^^

Assalamualaikum  to all my friends here,hr ni aku nk wat 1 pengumuman yg sgt pentg bg aku n psgn..
Anda semua djemput ke mjlis pertunangan raja sehari,
SI COMEL & SI HENSEM
iaitu yg menulis ini pd cuti semester yg akn dtg ni,ermmm,mgkn dlm bulan 6...
Jgn dtg rmai sgt,tkot xckup makanan lak,haha..
Ok,mjlis perkahwinan akn diadakn 6 bulan slps trikh pertunangan i2 yer,agak2 la bile eh..
1st,kenduri sebelah pgntin perempuan akn diadakn di rumah sy beralamat “..........”,n then sminggu
slpsnya kenduri d rumah pgntin lelaki beralamt “.........”,

N smggu lpas 2,mjlis resepsi lak kt sebuah hotel terkemuka  di Itali,bermula dgn huruf H,
(search la)...ntk pngetahuan,hotel sudah di book,n jmlah tetamu terhad kepada 300 org
sahaja...trdiri drpd anggota kuarga n kenalan rapat,(jannah n kimie wajib datang!) tket
penerbgn akn ditanggung 50%,so lg 50% kena byr sendiri  okey...so,kpda kwn2 yg xdpt g
sna,dtg la kenduri rumah sy k,mknan
pon byk gak tau..

X boleh dtg siang hr,korg dtg la mlm,da kenduri ala2 Inggeris cket,that’s mean ada upacara
potong kek,n most important,sy akn pkai gaun,hehe...siang hr,kenduri mcm biasa la,ikut
adat melayu,sy akn berbju kebaya mgkin,n tema warna kenduri umah sy is ‘xtau lg,msh dlm
perbincgn,huhu’...n then ada red carpet waktu rombongan pengantin lelaki smpai,aisyyy
(sgt teruja)...ntk pengethuan,sume hantaran sy kpda suami,i made it by myself ,kre iklas dr
isteri ni,xda tempah2..sy kn pegi kursus buat hantran,(akn dtg),so kena apply la ilmu yg ada...

Ok,berbalik kpda mjlis kt Itali 2,sesape yg terpilih akan dpt kad jmputan istimewa dr raja sehari,n
korg kena dtg 2,3 org shja bg setiap keluarga..mklumlah,byk belanja ni,tp xpe,sy kn kwen ngn anak
org kaya,xkesah la bab2 duet ni...(wat sombong cket).

Kt sana,korg akn tgk mjlis persandingan yg plg sweet n cute,sbb sy yg kwen,haha..suami sy
pon hensem,so lgi bertambh sweet tau,mcm gula2..hee,
N then,kami akn berbulan madu kt Korea sbb time 2 snow,so,byk salji,bes2...,korg xnk ke g
sna?bleh jumpa HYUNG BIN,LEE DONG WOOK,huu~
itu je la pengumumannya,klu rse menyampah kn,jgn bca ok! Yg penting,sy nk kwen ngn buah hati
sy,slps pelbgai onak duri,org ke-3,ke-4 n sumenya kmi tempuh..moga2 menjadi reality,AMINN

p/s  : nnt dtg,bwk sudu,pinggan,cawan sume sendiri eh,,n jgn lupa mknan yg korg nk mkn skali,orait!Doakan kebhagiaan kami berdua,shingga ke akhir hayat....winkkkk,toink,toink~~



terima kasih sudi baca :)

09 February 2011

"NUM + ERIC + AL" + "DA + TA" = GILA!!!

ok! mula2  aku nk wat muka menyampah..hisyyy,npe hr ni aku tnsion sgt ni???ha

ops,bkn aku je,PAN(FARHANA IZATUL), kt sebelah ni pon sme gak,da smpi nk drop subjek
DATA dah

bru je lpas test NUMERICAL ANALYSIS kul 4 td,cm nk gle dbuatnya..

punya la pnjg soklannya smpi xterjwb aku nih..
bygkn polynomial nk smpi degree 4,cmne nk cri a0,a1,a2,a3,a4??
byk sgt equation ni...xtau da nk cncel yg mna 1,adoii,last2 tggl cm2 je..wt sekerat jln..hmm
yg soklan len jgn tnya,mmg da xreti lgsg,npe pyh sgt ni puan? byk gak r aku tggl,hbes la mrkh aku,mst trok tp aku xkesah,bkn aku sorg je okey...kwn2 aku sume pon sme
kuar clas sume muka cm belacan je,ckp pon xnk da ni..isy3,

then,trus g lab data lak,kena wat 'esemen' yg aku xreti(msti la,sbb asyk on9 je dlm lab)..
pning2 nk pkir coding,MASYA suh tgk buku,amenda tah dia dok gtau aku,1 pe pon aku

xphm..(cian kau masya,hbeskn air liur kau je ajar aku,hehe)
haii,bilakah sume ini akn berakhir??

tpi..........
nseb bek esok cuti,kahkahkah..
bleh aku refresh blek otak aku yg da berhabuk ni,rehat puas2,sy xnk wat esemen ag puan..mls! mlm ni nk praktis kawad ag,haa,aku msok perbarisan ntk SUKOL tau,ngn masya,hehe jom reramai p kompleks sukan jumaat mlm ni,tgk kolej mawar pnya perbrisan,mst cun sbb da aku..hakhak,(perasan) sabtu pg ktorg da larian plak,lari 1 UiTM tau,mampu ke aku ni??
insyaallah,sy akn smpi ke garisan penamat gak demi kolej mawar(wlpon berjln kaki)..
oke lah,class da hbes,sy nk blek bilik,nk tido..
slmt mlm sume....

terima kasih sudi baca :)